Classic Audi Technical Mech/Tech Engine » 1983 1.9 Coupe GT Carb - Acceleration Issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-06-18, 05:11 PM   #1
swiftly
Newbie!
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 9
Default 1983 1.9 Coupe GT Carb - Acceleration Issues

Hi, wondering if anyone has experienced a similar problem as below and possibly found a cure.
I am trying to solve a issue with the acceleration on a 1983 1.9 Coupe GT with a carburetor. The other week whilst out in the car it started to occasionally hesitate at around 3000rpm and would not rev any more, so turned around and went back home. Switched the engine off and restarted it 30 mins later and it started ok but a week later when I went to start it, it would just turn over. I had a friend come and have a look and the carb seemed dry so took the fuel pipe off to check fuel was pumping and it was pumping fuel to the carb. We then took the carb completely off the car and broke it down to give it a good clean, carb went back on the car today and it starts better than it ever has. The issue now is that there is a couple of seconds hesitation before the car will rev.
Any help / suggestions would be appreciated.

Thanks
swiftly is offline   Reply With Quote
Old 02-06-18, 06:01 PM   #2
John.
4 ring whore!
Classic Audi Club Member
 
John.'s Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Scottish Borders.
Posts: 6,469
Default

If you removed jets, are you sure they went back into the right places? Vacuum pipes and such, are they ok?

Is it a Pierburg carb?

Maybe it just needs set up now it's cleaned out?
John. is offline   Reply With Quote
Old 02-06-18, 10:41 PM   #3
vorsprung durch technik
4 ring whore!
Classic Audi Club Member
 
vorsprung durch technik's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Near Watford.
Posts: 6,761
Default

I rebuilt one of these Pierburgs on my 82 80 1.9 WN lump back in the early nineties. Did you reset the float? It's critical on these,
incorrectly set can cause running problems and fuel starvation from memory also worth checking the float is not pin holed.
I'd at least measure the float and then readjust to the correct setting if not already done.
vorsprung durch technik is offline   Reply With Quote
Old 03-06-18, 03:26 PM   #4
swiftly
Newbie!
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 9
Default Carb Problem Update

It is a Pierburg zenith 2b5 carb.
Tried to start it this morning when the car was cold and it just turned over, not starting. So dripped a few drops into the carb and it started but still with the hesitation on acceleration.
I'm thinking that there way an issue with the automatic choke with it not starting when cold.

Thanks
swiftly is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:05 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2007-2008 Classic Audi | Site by Roadrunna