Classic Audi Ľ Technical Ľ Mech/Tech Ľ Engine » Cooling

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-09-21, 08:31 AM   #11
darreno'd'
Mr Sixty Thousand!!
Classic Audi Club Member
 
darreno'd''s Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: berkshire
Posts: 1,690
Default

Thanks
__________________
http://www.oesems.co.uk/
darreno'd' is offline   Reply With Quote
Old 12-09-21, 11:23 AM   #12
Isimmo
Moderator
Classic Audi Club Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Sissix-by-the-sea
Posts: 15,008
Default

Here goes -

All taken from front with fan cutting in and out.

T = tank
F = fins

Main rad.
Top to bottom - L to R
T87.5. T87.5. T84.7
F73.6. F74.0. F77.1
T50.3. T47.5. T46.2

Aux rad.
L to R
T75.3. T88.0

Hope this helps.
VBR
Ian
__________________
1985 WR quattro, 1985 20vT RallyRep, 1993 MTM ABY S2 Avant. 2010 S3 Sportback.
Isimmo is online now   Reply With Quote
Old 12-09-21, 11:33 AM   #13
darreno'd'
Mr Sixty Thousand!!
Classic Audi Club Member
 
darreno'd''s Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: berkshire
Posts: 1,690
Default

Thanks Ian, absolutely does, I will do the same later.
__________________
http://www.oesems.co.uk/
darreno'd' is offline   Reply With Quote
Old 21-09-21, 04:39 AM   #14
darreno'd'
Mr Sixty Thousand!!
Classic Audi Club Member
 
darreno'd''s Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: berkshire
Posts: 1,690
Default

My results are as follows, car had a good run and also sat in lots of traffic so properly warmed through.

All results left to right as simmos.

Tank l 92 mid 90 r 84
Mid rad L 58 mid 79 r 64
Bottom L 31 mid 26 r 24
Aux rad. L 75 mid 66 r 58

Where the top hose leaves the block was 90
__________________
http://www.oesems.co.uk/
darreno'd' is offline   Reply With Quote
Old 21-09-21, 07:00 AM   #15
Isimmo
Moderator
Classic Audi Club Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Sissix-by-the-sea
Posts: 15,008
Default

Thatís remarkably cold at the bottom isnít it?
__________________
1985 WR quattro, 1985 20vT RallyRep, 1993 MTM ABY S2 Avant. 2010 S3 Sportback.
Isimmo is online now   Reply With Quote
Old 21-09-21, 08:58 AM   #16
darreno'd'
Mr Sixty Thousand!!
Classic Audi Club Member
 
darreno'd''s Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: berkshire
Posts: 1,690
Default

Yes but seems awfully hot leaving the engine, it triggers the overheat switch on occasion, car runs well so Iím not overly leaning toward head gasket, doesnít have milky oil or use any coolant. Oil temps are normal and the fan cycles like normal. It just bothers me as when youíve had something so long you can tell when itís different. My pondering right now is whether the aux rad is doing too much work and the main not enough as regards flow, in theory with the way the pipes run that could be possible.
__________________
http://www.oesems.co.uk/
darreno'd' is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:13 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2007-2008 Classic Audi | Site by Roadrunna