Classic Audi Ľ Technical Ľ Mech/Tech Ľ Electrical problems » Temp gauge wiring issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-10-17, 11:08 AM   #1
Tomstokes666
Newbie!
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 1
Default Temp gauge wiring issues

Hi, Iím the happy owner of AUDI 2.2e coupe. Unfortunately I recently suffered a head gasket failure and as such had the head sent away for a good clean up and skim. Having re-assembled the car she now runs sweet however have no temp gauge on the dash. Iíve checked the sensor using multimeter and it performs as prescribed it only has a two pin connector on top so nothing complicated there. There is a third wire, a brown one which is in the same group off the loom thatís currently is unconnected to anything. I simply canít remember when taking it all apart if is ever was but it would seem a good place to start? So Iíd love to know what this is for and where to connect it and hear anyoneís suggestions as to my temp gauge problem. Furthermore I can manipulate the gauge into rising by earthing on of the connections at which point hot or cold the gauge simply travels to its limit which Iím assuming means the gauge itself in functional as well. So Iím short, any suggestions welcome and hopefully an easy fix! Many thanks in advance tom
Tomstokes666 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-17, 11:57 AM   #2
Mellis46
Aero Advocate
Classic Audi Club Member
 
Mellis46's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Lancashire
Posts: 1,060
Default

Completely Brown wires go to earth (chassis)?
__________________
-1987 90 2.2E / Sapphire Blue (Rest in Pieces)
-1989 90 quattro with Sport Equipment / Satin Black
-1997 A4 Avant quattro TDI 110 / Tropical Green (Sold)
-2012 A1 Sport TFSI / Glacier White (Sold)
-2017 A1 Sportback S-line TFSI / Scuba Blue
Mellis46 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:19 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2007-2008 Classic Audi | Site by Roadrunna