Classic Audi Technical Mech/Tech Electrical problems » Audi 100 urS4 / urS6 after run fan

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-08-17, 05:57 PM   #1
Audimaan
Grown up member
Classic Audi Club Member
 
Audimaan's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: WEST MIDLANDS
Posts: 30
Question Audi 100 urS4 / urS6 after run fan

Anyone had problems with the after run fan after switching the car off ??? Such as not working at all or starts running but never turns off resulting in draining the battery.....
Audimaan is offline   Reply With Quote
Old 05-08-17, 07:01 PM   #2
shaun5
Grown up member
Classic Audi Club Member
 
shaun5's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: taunton
Posts: 786
Default

not sure on the S6 but on my S2 its controlled by a relay, maybe that is playing up?
shaun5 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-17, 06:07 AM   #3
Colin Aitchison
Grown up member
Classic Audi Club Member
 
Colin Aitchison's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: 5 miles from Bathgate Central Scotland
Posts: 923
Default

Sorry in advance but never had a UrS6 but is the over run fan not controlled from the thermo/stat/switch in the bottom of the radiator, you will need to drain the coolant to change it but they are not expensive, one test would be, when the over run fan comes on after the engine is switch off, unplug the thermo/stat/switch, this is not a full proof test of the thremo/stat/switch because it may still be the relay, but the fan will be off and won't run down your battery, on the other hand if the fan stays on with the thermo/stat/switch unplugged you fault may be the relay stuck in the closed position, hope this helps.
Colin Aitchison is offline   Reply With Quote
Old 07-08-17, 09:28 AM   #4
Audimaan
Grown up member
Classic Audi Club Member
 
Audimaan's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: WEST MIDLANDS
Posts: 30
Smile

Quote:
Originally Posted by Colin Aitchison View Post
Sorry in advance but never had a UrS6 but is the over run fan not controlled from the thermo/stat/switch in the bottom of the radiator, you will need to drain the coolant to change it but they are not expensive, one test would be, when the over run fan comes on after the engine is switch off, unplug the thermo/stat/switch, this is not a full proof test of the thremo/stat/switch because it may still be the relay, but the fan will be off and won't run down your battery, on the other hand if the fan stays on with the thermo/stat/switch unplugged you fault may be the relay stuck in the closed position, hope this helps.
Thanks its a good simple starting point, lets see......
Audimaan is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:27 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2007-2008 Classic Audi | Site by Roadrunna